İlkokul eğitimimiz, 21. yüzyılın gerektirdiği tüm becerilere sahip bireyler yetiştirme hedefimiz doğrultusunda planlanmıştır. Akademik danışma kurulumuzun danışmanlığında, MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş olan eğitim içeriğimiz ve Kişiye Özgü Öğretim Modeli, Dijital Eğitim, STEM + A Eğitimi, Bilişimsel Düşünme Eğitimi, Eleştirel Düşünme, Yaratıcı Düşünme, Okuduğunu Anlama ve Beceri Temelli Ders gibi dünyaya örnek oluşturan eğitim modellerimiz ile öğrencilerimizin akademik başarısını üst seviyeye çıkarıyoruz. Onları kendine güvenen, eleştirel düşünebilen, farklı kültürlere saygılı, yaratıcı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Debi Akademi İlkokulunda öğrenciler, içinde bulundukları yaş ve dönemin özelliklerine uygun şekilde öğrenci merkezli etkinliklerle eğlenerek öğrenir. İlkokulumuzda her bir öğrencimizin çocukluğundan getirdiği içindeki neşe, heyecan, merak ve enerjiyi öğrenmeye dönüştürecek öğretim etkinlikleri ile öğrencilerimizin zihin, ruh, duygu ve beden bütünlüğü içinde gelişimleri sağlanır.
Debi Akademi; kendi kimliklerine güvenen, ahlaki kararlar veren, farklı kültürlere mensup bireylerin haklarını anlayan, dünya gündemini bilen, öğrendiklerini gerçek dünyada, karışık ve öngörülemez durumlarda uygulamaya hazır olan çok yönlü öğrenciler yetiştirmelerini amaçlar.
Debi Akademi öğrencileri; araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen bireyler olmak için çalışırlar. Bu özellikler, entelektüel gelişim ve akademik başarının ötesine geçen çok çeşitli insanî yeterliliği ve sorumluluğu temsil eder.
Ayrıca rehberlik servisimiz ile öğrencilerin akademik ve kişisel gelişim süreçleri desteklenir. PDR Birimi, öğrencilerin bireysel öğrenme özellik ve ihtiyaçlarına yönelik rehberlik hizmetleri sunarak onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olur. Bu bağlamda akademik danışma kurulumuz ve PDR servisimizin uygulayıp değerlendirdiği temel kabiliyetler, zeka türleri ve öğrenme stilleri, veri toplama araçları ve anekdot kayıtları ile öğrencilerin bireysel öğrenme özellikleri belirlenerek her bir öğrenci için “Öğrenci Öğrenme Kimlik Kartı” oluşturulur. Bu bilgiler bir yandan öğrencilere sağlanan rehberlik faaliyetlerinde kullanılırken diğer yandan okulumuzun temel prensiplerinden biri olan “öğretimin bireyselleştirilmesi” sürecinde her bir öğrenci için düzenlenen öğretim etkinliklerinde işe koşulur. Rehberlik faaliyetleri çerçevesinde ayrıca bilinçli teknoloji kullanımı, sınır koyma, verimli ders çalışma teknikleri, iletişim becerileri, duygu düzenleme becerileri, psikolojik sağlamlık, aile içi iletişim, anne baba tutumları, stres yönetimi, öz güven gibi konularda rehberlik faaliyetleri yürütülür.
Debi Akademi, öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerini sosyal sorumluluk projeleri ile zenginleştirir. Öğrenciler, topluma faydalı olabilecek projelerde yer alarak empati ve toplumsal duyarlılık geliştirme fırsatı bulurlar. Bu projeler, öğrencilerin insanî değerler kazanmalarına ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme bilinci ile hareket etmelerine katkı sağlar. Bu yönüyle Debi Akademi sadece akademik başarıyı hedefleyen değil, aynı zamanda çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi ve çok yönlü bireyler yetiştirmeyi amaçlayan kapsamlı ve özgün bir eğitim modeli sunar. Bu yaklaşım, öğrencilerin hem bireysel hem de toplumsal alanda başarılı ve etkili bireyler olmalarını sağlar.
Debi Akademi İlkokulunda farklı eğitim yöntemlerini içinde muhteva eden, öğretmenlerimizin öğrencilerin yaş grubuna ve bireysel öğrenme özelliklerine göre hazırladığı zenginleştirilmiş bir öğretim tasarımı uygulanmaktadır. Merkezde öğrencilerimizin, araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen bireyler olarak yetişmeleri yer almaktadır. Bu özellikler, entelektüel gelişim ve akademik başarının ötesine geçen çok çeşitli insanî yeterliliği ve sorumluluğu temsil etmektedir.
Tüm ilkokul kademesinde her kazanım sonunda KDS (Kazanım Değerlendirme Sınavı), her ünite sonunda da ÜDS (Ünite Değerlendirme Sınavı) uygulanır ve bu sayede öğrencinin var olan öğrenme eksikleri belirlenir.
Okul sonrasında öğrencinin öğrenme sürecini desteklemek amacıyla bireysel ve grup çalışmaları yapılır. Bu etütlerde öğrencilerin akademik danışma kurulumuz ve PDR servisimizin uygulayıp değerlendirdiği temel kabiliyetler, zekâ türleri ve öğrenme stilleri dikkate alınarak ders işlenir. Etüt ve çalışmalar sonucunda kişiye özel ödev verilir. Verilen ödevler sınıf rehber öğretmenlerimiz ve rehberlik birimimiz tarafından incelenerek öğrenciye ve ailesine dönüt verilir.
Debi Akademide Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan ve Dünya ile yarışan liderler yetiştirmek için öğrencilere 21. yüzyıl bilgi ve becerileri kazandırılır.
Bu bağlamda:
Bireyler yetiştiriyoruz.
Ayrıca;
Değerlerine sahip iyi insanlar yetiştiriyoruz.
Debi Akademide veli iletişimine oldukça önem vermektedir. Çocukların günlük süreçleri anlık olarak özel mobil uygulamamız ile velilerimize iletilir.
Akademiden Ailelere Notlar: Her eğitim döneminin başında Debi Çocuk Akademisi işleyişi ile ilgili yapılan veli bilgilendirme toplantısı yapılmaktadır.
Bireysel Veli Görüşmeleri: Öğrencimizin gelişim süreçlerini ve uygulanan ölçeklerin sonuçlarını değerlendirmek amacıyla okul öncesi öğretmenimiz ve PDR birimimiz tarafından yapılan bireysel görüşmelerdir.
Aylık Veli Bilgilendirme- Akademik Takvim: Her ayın ilk haftası, o ay içerisinde uygulanacak projenin ve proje kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili hazırlanan veli bilgilendirme dokümanıdır.
Haftalık Veli Bilgilendirme: Hafta boyunca uygulanacak etkinlik ve çalışmaların günlük olarak özetlendiği veli bilgilendirme dokümanıdır.
Yemek Listesi: Akademi tarafından okullarla paylaşılan, çocuklarımızın beslenme düzenlerinin de tıpkı diğer süreçlerde olduğu gibi ortak bir dil ile yürütüldüğü sistemdir.
Veli Bülteni: Okullarımızda o ay içinde yapılan okul ve sınıf etkinlikleri ile ilgili eğitsel yaşantılar hakkında velilere bilgi vermek amacıyla hazırlanan, fotoğraf ve görsellerle zenginleştirilmiş dokümanlardır.
Özel Durumlar İçin Veli Bilgilendirme Yazıları: Okullarımızda velilerimizin bilgilendirilmesi gereken özel konular için Akademi ya da ilgili uzmanlar tarafından hazırlanan dokümanlardır.
Değerler Eğitimi Mektubu: Ay boyunca okulumuzda sarmal olarak üzerinde durduğumuz ve öğrencilerimize davranış olarak kazandırmaya çalıştığımız Vatanseverlik, Merhamet, Kanaatkârlık ve Cömertlik, Sabır ve Ümit, Saygı ve Sevgi, Dürüstlük, Cesaret, Edep ve Tevazu, Yardımseverlik değerlerine dair bilgilendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla hazırlanır.
Akıllı Telefon Uygulaması: Android ve IOS işletim sistemleri ile uyumlu aplikasyon hizmetimiz ile bütün velilerimizin ortak ve hızlı bilgi edinmesini amaçlayan uygulamadır. Yoklamalar, verilecek etütlerin planlaması, bireysel çalışmalar, verilen ödevlerin dönütleri bu uygulama üzerinden anlık olarak velilere bildirilmektedir.
Veli Memnuniyet Anketi: Her sene akademik danışma kurulumuz tarafından velilerimizin katılımı ile yapılan sonuçlarının titizlikle analiz edildiği ve değerlendirildiği bir çalışmadır.